Skip to main content

Vi har en ny talang och kollega hos oss!

Joel Skogqvist är elteknikern som vuxit upp bland robusta maskiner och tidigare jobbat många av de stora industrierna i Norr- och Västerbotten. Nu är han en av oss här på Luleåkontoret och det är vi mycket glada för. Välkommen Joel!  

 

Hur har din första tid på Nordkonsult varit?
Jag tycker den har varit väldigt bra. Det slog mig tidigt att det är så bra sammanhållning här och att alla kollegor är inkluderande. Det gör att det är ett lätt gäng att komma in i vilket jag värdesätter högt.

Kan du berätta lite om din bakgrund, vad har du haft för dig innan?
Jag har jobbat brett och inom olika roller– från deltidsbrandman till maskinförare. När jag var 24 år valde jag att skola om mig till elektriker och fick vidare jobb som fältingenjör, där jag arbetade med drivsystem mot industrin. Jag har haft förmånen att få jobba på många av de stora industrierna i Norr och Västerbotten.

Hur kom det sig att du sökte dig till Nordkonsult?
Jag hade hört mycket positivt om Nordkonsult och när det sedan dök upp en annons skickade jag in en ansökan. Under intervjun fick jag ett väldigt fint intryck, så när jag blev erbjuden tjänsten tog jag chansen!

Vad gör du i ditt jobb som eltekniker?
Jag arbetar med teknik, underhåll och felsökning av elektriska system och utrustningar. Nära kundkontakt och problemlösning är en stor del av jobbet och det är någonting jag tycker är väldigt roligt och utvecklande.

Och när du inte jobbar, vad hittar du på då?
spenderar jag tid med min fru och våra barn samt umgås med familj och vänner. Jag både tränar och är tränare i brottning som är mitt stora intresse. När tid finns är jag gärna ute i skogen och jagar småvilt rådjur och fågel blir det mest.