Skip to main content

Vi säger hej och välkommen till Simon Lundmark, ny kollega och konstruktör här på Nordkonsult i Skellefteå!

Simon har tidigare studerat till högskoleingenjör och bär en vision om att i framtiden konstruera eldrivna flygplan. Vi är så glada över att välkomna ännu en vass kompetens med stora drömmar till vårt team!

 

Vad gör du i ditt jobb som konstruktör?
Jag analyserar, tar fram ritningar och gör beräkningar. Arbetet inkluderar att utreda behov och krav kring produkter, därefter skapa en CAD-modell med dom rätta tekniska förutsättningarna. I mitt yrke stöter man på en bred flora av maskiner och produkter, vilket är utmanade och spännande.

Vad lockade med ditt fält?
Som liten drömde jag om att bli astronaut. Jag har alltid fascinerats av mekaniska farkoster och velat lära mig att skapa egna maskiner. Ett intresse som växte när jag som yngre spelade mycket datorspel, vilket väckte ett kreativt intresse att skapa saker i en digital miljö. Jag läste sedan teknisk linje på gymnasiet och lockades av kombinationen logiskt tänkande och kreativt skapande.

Vad fick dig att söka dig till Nordkonsult?
Jag gjorde mitt examensarbete här och fick göra en elektrisk drivning av en materialvagn till ett vattenkraftverk. Det var väldigt kul och jag trivdes jättebra!
Att jobba på ett konsultföretag känns dessutom väldigt varierat och utvecklande. Du får testa på olika typer av projekt och uppdrag och lära dig hela tiden tänka nytt och brett.

Vad hittar du på utanför jobbet?
Jag umgås med vänner och utövar många olika sporter – allt från basket och
fotboll till golf. Sen har jag ett stort intresse för fysiologi och biokemi!